Een ambachtelijke, robuuste, strakke en degelijke uitstraling

Een roevendak is een schuinaflopend dak waarvan de bedekking bestaat uit zinken platen. Op het schuine dak worden roeflatten (houten latten) aangebracht, tussen deze roeflatten worden de zinken platen bevestigd.

Een roevendak kent op zich geen bijzondere vorm, het is de dakbedekking van zink die het dak anders maakt.

Roevendaken zijn geschikt voor daken met een lichte tot scherpe helling. Op het dakbeschot worden houten latten aangebracht van ca. 5 centimeter breed en ca. 7 centimeter hoog. Deze roeflatten zijn iets trapeziumvormig, de smalle zijde komt aan de onderkant op het dakbeschot. Tussen de roeflatten worden zinken platen bevestigd. Om het dak waterdicht te maken, worden de aansluitingen tussen zinken dakbanen en de roeflatten afgedicht met afdeklijsten ofwel roefkappen. Deze afdeklijsten worden over de roeflatten heengelegd. Meestal worden er alleen roeflatten in de lengte aangebracht, als de zinken banen langer zijn dan 10 meter worden ook dwarslatten gebruikt.

Een roevensysteem is geschikt voor daken met een helling van minimaal 3 graden, bij voorkeur is de dakhelling 7 graden of meer. Het roevensysteem wordt ook toegepast als gevelbekleding.

Een roevendak is een traditionele dakbedekking, het heeft een ambachtelijke, robuuste en strakke, degelijke uitstraling.

Nedzink Nova Roevendak