Zink het materiaal

Zink

zink is een metaal met zelfbeschermende eigenschappen. Na de verwerking vormt zich een corrosief laagje, waarmee het zink beschermd wordt. Zink is duurzaam, en zorgt na een korte tijd van verwering voor een mooi, matgrijs uiterlijk.

 

'Zink is goed' aldus Ministerie van Infrastructuur en Milieu

U kunt zink met een gerust hart toepassen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft namelijk onlangs officieel vermeld dat 'zink geen negatieve effecten heeft voor het milieu'. NedZink is verheugd over deze uitspraak omdat hiermee een einde komt aan een jarenlange discussie.

Enkele highlights vindt u in onderstaande citaten:
"Als bouwmetalen op de voor Nederland gebruikelijke manier worden toegepast zijn er in het algemeen geen redenen eisen te stellen aan het lozen van afstromend hemelwater."
"Nee, de toepassing van bouwmetalen kan in Nederland in principe niet verboden worden."
"Bij andere (niet metalen) materialen pakt de CO2-emissie nadeliger uit."

Duurzaamheid

Zink is een volledig recycleerbare grondstof en daarom een hernieuwbare bron voor de toekomst. Er zijn slechts weinig bouwmaterialen, waarvan de totale milieubalans zo positief is als voor zink. Voor zink ligt het recyclingpercentage al boven 96%.

Zink is een bouwmetaal dat al sinds mensenheugenis in bouwprojecten wordt toegepast. Tegelijk is het een innoverend en eigentijds materiaal. Zink is een aantrekkelijk en zeer functioneel metaal. Zinken dakgoten garanderen dat het regenwater op een betrouwbare manier wordt afgevoerd. Zink wordt daarnaast steeds vaker toegepast in dak- en gevelconstructies. Zink heeft een lange levensduur, is onderhoudsvrij en betrouwbaar. De positieve materiaaleigenschappen en de hoge corrosieweerstand van de patina, die onder invloed van de buitenlucht wordt gevormd, zorgen ervoor dat bouwzink generaties lang meegaat.

zink